Over Menno van der Geugten

Sinds 2005 is Menno van der Geugten(34) actief als cultureel maatschappelijk ondernemer. Menno studeerde Kunst Cultuur en Media(MBO) in Utrecht en Culturele Maatschappelijke Vorming(HBO) in Amsterdam.

Als jeugdwerker was Menno ruim 10 jaar actief voor diverse welzijnsorganisaties en opdrachtgevers. Sinds 2018 is Menno vooral actief voor bewonersorganisaties in de gemeente Utrecht.

Het ondersteunen, adviseren en coachen van bewoners geeft veel voldoening en energie. Diverse projecten zijn er de afgelopen 15 jaar uitgevoerd. De hoogtepunten staan hieronder beschreven. Bekijk CV

Projecten 2005-2020

Wijkspeeltuin de Boog 2018-2019

In de zomer van 2018 heeft Menno in opdracht van de Gemeente Utrecht coaching verzorgt aan twee speeltuin medewerkers werkzaam voor Stichting Wijkspeeltuin de Boog. Na afloop is Menno 1,5 jaar verbonden gebleven als coördinator, coach,  en inval medewerker.

Stichting Wijkspeeltuin de Boog is een van de 10 bewonersorganisaties opgericht door wijkbewoners om zelfstandig met subsidie van de gemeente Utrecht de speeltuin draaiende te houden. De speeltuin heeft 2 medewerkers in dienst is actief hiermee sinds 2018. Doel van de coaching was om medewerkers zelfstandig de speeltuin te laten functioneren en een brug te creëren tussen bestuur en medewerkers. Eind 2019 is het bestuur van de stichting op afstand komen te staan en heeft Menno zijn werkzaamheden afgerond. De medewerkers zijn zelfstandig in staat om de speeltuin draaiende te houden en hebben een paar keer paar jaar overleg met het bestuur.

Wat heb ik in dit project gedaan.
Coaching van medewerkers onderlings middels persoonlijke gesprekken, bieden van structuur en overlegsvormen. Coordinatie en contact met gemeente Utrecht en partners. Ondersteuning in het maken van roosters en oplossen van praktische problemen(zieken, vakanties etc).

Meer tekst volgt vanaf 1 september 2020.

Bredescholen Utrecht 2017-2019

Voor diverse bredescholen in de Gemeente Utrecht heb ik radio en film lessen verzorgt.

Bekijk hier een voorbeeld filmpje.

Beluister hier een voorbeeld radioshow.

 

Radiostudio Basisschool de Vijfhoeven Tilburg 2016-2017

In opdracht van Basisschool de Vijfhoeven heb ik een radiostudio gebouwd en ondersteuning geboden aan leerkrachten in het realiseren van een radio omgeving waar leerlingen zelf radio kunnen maken. Aansluitend heb ik naaschoolse radiolessen verzorgt en kinderen leren werken met OMNI Player en het zelf radiomaken in hun eigen studio op school.

 

Meer tekst volgt vanaf 1 september 2020.

 

 

50 jaar 3FM Beeld en Geluid 2015-2016

Voor het instituut voor Beeld en Geluid heb ik voor de tentoonstelling 50 jaar 3FM en twee keer bij het Top 200 cafe radioworkshops verzorgt.

CursusBSO 2014-2016

Diverse cursussen wereldskoken,  DJ/producer, Kids Radio lessen, Film lessen en percussie.

Stichting Be-Aware 2017-2018

Stichting Be-Aware geeft voorlichtinglessen op scholen over verslaving. Voor deze stichting heb ik het project Be-Aware Radio en Be-Aware podcast opgezet. Verwachting is dat vanaf 2021 diverse lessen en projecten kunnen worden uitgevoerd op middelbare scholen en MBO instellingen. Meer informatie volgt vanaf september 2020.

Reporter in Bhutan 2012 en Kids Radio bij Nederlandse School in Kathmandu Nepal 2016.

In opdracht van het ministerie van Onderwijs departement Jeugd en Sport een cursus film maken voor kinderen uit een achterstandswijk in de hoofdstad Thimphu(Changjiji).

Op vakantie in 2016 gaf Menno op de Nederlandse Basischool T Bartje in Kathmandu tevens een radioworkshop Kids Radio.

Reporter in Bhutan 2012(Filmpje)

 

Fotos en radiofragment(volgt zo snel mogelijk).